Malmö meets Vlissingen
Malmö meets Vlissingen

Malmö meets Vlissingen

Al twee keer eerder waren we Malmo voorbij gereden tijdens eerdere bezoeken aan Zweden, maar in de zomer van 2021 stond dan eindelijk een stadswandeling op onze planning. Op een zonnige zondagochtend maakten we een zeer afwisselende tocht.

Malmö is een havenstad gelegen aan de Öresund. Kopenhagen kun je aan de overkant zien liggen. Na Stockholm en Göteborg is Malmö de grootste stad van Zweden.

Malmö stond bekend om zijn industrie, maar heeft sinds de voltooiing van de Öresundbrug een ware metamorfose ondergaan. Oud havengebied werd bijvoorbeeld omgetoverd tot een aantrekkelijke leefwijk.

De Zeeuwse stad Vlissingen, gelegen aan de druk bevaren Westerschelde, bezoeken we graag. Je kunt er heerlijk wandelen over de boulevard. Lekker even uitwaaien en het centrum is nooit ver weg. Voor strandliefhebbers is er altijd wel een plekje op een van de prachtige stranden. Vlissingen heeft in de loop der jaren ook gewerkt aan vernieuwing van het havengebied.

In “Malmo meets Vlissingen” tonen we de statige oude panden aan de Vissershaven van Vlissingen en een van de jonge sculpturen die vlakbij het centraal station van Malmö een prachtige doorkijk geeft op het vernieuwde havengebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *